انصافاً باید اعتراف کرد هر اندازه هم که برای ساخت وبسایت وسواس بهخرج داده باشید باز هم تا زمانی که سایت شما به موتورهای جستجو شناسانده نشود و سایت شما در گوگل ثبت نشده باشد، تلاش شما به بار نخواهد نشست.
در میان موتورهای جستجو، گوگل کاربرد بیشتری دارد و باید تنظیمات وبسایت را به نوعی لحاظ کنید تا این موتور جستجوی قدرتمند محتوای مطالب شما در وبسایت را پیدا کرده و در معرض مخاطبینش قرار دهد.
نحوه تشخیص ثبتبودن وبسایت در گوگل
بیایید اول ببینیم که سایت شما در گوگل ثبت شده است یا خیر؟
خوشبختانه فرآیند تشخیص ثبتنام وبسایت در گوگل بسیار ساده است و برای این کار کافی است تا عبارت “Site:Sitename.com.” را در قسمت جستجوی گوگل تایپ کنید. در حین انجام این فرآیند به جای عبارت Sitename.com باید نام وبسایت خود را به همراه دامنه آن تایپ کنید.
اگر پس از نمایان شدن نتایج جستجو، نام سایت شما و صفحههای مختلف آن نمایش داده نشد، به این معناست که گوگل سایت مورد نظر شما را نمیشناسد و باید سایت خود را در گوگل ثبتنام کنید.
برای این کار نیاز به یک sitemap دارید، تجربه نشان داده است پس از ثبتنام وبسایت در گوگل، چند ساعتی طول میکشد تا موتور جستجوی گوگل صفحههای مختلف سایت شما را بررسی کرده و نتایج مناسب را با توجه به محتوایی که تولید کردهاید نمایش دهد.
خب، روند ثبت سایت در گوگل از اینجا شروع می شود…
ثبت سایت در گوگل
برای ثبت سایت در گوگل میتوانید یک Sitemap آپدیت شده را به حساب گوگل اضافه کنید، یا برای آدرس URL مورد نظر از طریق Fetch As Google درخواست ایندکس شدن بدهید. (ایندکس شدن به منظور نشان داده شدن سایت در نتایج گوگل است)
در هر دو فرایند شما باید در Google Search Console ثبتنام کرده باشید.
اگر وبسایت شما تازه طراحی شده است و باید پس از ثبت نام در Google Search Console مالکیت وبسایت را به گوگل اثبات کنید.
برای اثبات مالکیت نیاز به یک حساب کاربری گوگل (Gmail) دارید، جهت ثبت نام به اینجا مراجعه کنید.
سپس به آدرس Google.com/webmasters وارد شوید و از قسمت بالا و سمت راست گزینه Sign in را انتخاب کنید.
در این مرحله آدرس وبسایت را دقیق ثبت کنید و گزینه Add Property را برای اضافه کردن این وبسایت انتخاب نمایید.
پس از اینکه آدرس وبسایت خود را وارد کردید باید به گوگل ثابت کنید که این وبسایت متعلق به شماست.
برای اثبات مالکیت وبسایت باید ابتدا فایل را با انتخاب قسمت Download the file دانلود نمایید.
سپس فایلی متنی که دانلود شده است را داخل پوشهای با نام Public_html در وبسایت آپلود کنید.
برای این کار از طریق کنترل پنل هاست وارد File Manager شوید و پوشه Public_html را انتخاب کنید.
پس از انجام این موارد به صفحه سرچ کنسول گوگل بروید و گزینه Verify را انتخاب کنید تا به گوگل ثابت شود که مالک این وبسایت هستید.
با انجام مراحل بالا به سادگی سایت شما در گوگل ثبت می شود و به لطف سرویسهای مختلفی که در اختیار شما قرار دارد می توانید وبسایتتان را با توجه به معیارهای گوگل بهینهسازی کنید و از آمارهای موثق گوگل در رابطه با جستار های سایتتان آگاه شوید.
ثبتنام صفحه جدید از وبسایت در گوگل
اگر وبسایت موردنظر شما پیش از این در گوگل ثبتنام شده باشد و صفحههای جدیدی راهاندازی کردهاید و میخواهید این صفحهها را به گوگل معرفی کنید، این روند به صورت طبیعی رخ میدهد.
اما اگر می خواهید سریعتر این کار را انجام دهید یا صفحه جدید در دیگر صفحات سایت لینک نشده، به این ترتیب برای فراخوانی جستجوگرها (Crawler)، موارد زیر را دنبال کنید:
ثبت و معرفی نقشه سایت یا Sitemap در گوگل
چنانچه نقشه سایت ندارید، برای ایجاد یک نقشه سایت به این لینک زیر بروید.
ایجاد Sitemap
تنظیمات را به مانند عکس زیر وارد کنید و اسم سایتتان را وارد نمایید.
سپس سایت مپ ایجاد شده را دانلود کنید و مانند بارگذاری فایل HTML گوگل در پوشه Public_html هاست آپلود کنید.
در داخل سرچ کنسول گوگل گزینه Sitemap را از منو سمت چت انتخاب کنید و آدرس Sitemap.xml را در داخل قسمت Add a new sitemap وارد کنید و گزینه Submit را بزنید.
ثبتنام از راه Fetch as Google
این روش به شما کمک میکند تا صفحههای وبسایت مورد نظر خودتان را به همان صورتی که گوگل میبیند مشاهده کنید. از طرف دیگر بهعنوان مدیر وبسایت میتوانید آدرسهای URL مشخص را یک بار دیگر برای گوگل ایندکس کنید. برای انجام این کار باید وارد Google Search Index شوید و وبسایتی که پیش از این برای گوگل فهرست شده است را انتخاب نمایید.
پس از اینکه وارد Google Search Console شدید در قسمت بار جستجو آدرس مد نظرتان را وارد کنید.
در صورتی که با خطا URL is not on Google مواجه شدید، دکمه Request Indexing را بزنید. با انتخاب این گزینه گوگل جستجوگرهای خود را برای بررسی مجدد صفحههایی که معرفی کردهاید آغاز خواهد کرد.
پس از کمی صبر آدرس URL وارد شده توسط گوگل ایندکس می شود.
مدت زمان ثبت سایت در گوگل
برای ایندکس شدن صفحههای وبسایت توسط گوگل عجله بهخرج ندهید چرا که این فرآیند بازه زمانی مشخصی ندارد و ممکن است بین یک تا چند هفته بهطول بیانجامد.
شما می توانید از منو Coverage ببینید چه صفحه هایی از سایت شما در گوگل ثبت شده اند.
Valid به منظور صفحه هایی است که در گوگل ثبت شده اند.
Excluded صفحاتی هستند که توسط شما Noindex شده اند و گوگل آنها را در نتایجش نشان نمی دهد.
Error ها نیز مشکلاتی است که سایت شما برای جستجو دارد که بهتر است آنها را رفع نمایید.
در پایان پیشنهاد میکنیم اگر شما هم تجربه مفیدی در این زمینه دارید، در قسمت نظرات ما و سایر کاربران را در جریان این تجربههای ارزشمند قرار دهید.
منبع» ثبت سایت در گوگل